Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

O delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu

Dr. Zver je poslanec Evropskega parlamenta od leta 2009 in je bil v obeh dosedanjih mandatih vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
torek, 29. September 2020

Dr. Milan Zver: Resolucije proti Poljski nisem podprl, ker menim, da se na ta način izvaja linč te države

Pred dobrim tednom je Evropski parlament znova obravnaval Poljsko kot državo, v kateri naj bi prihajalo do resnih kršitev vladavine prava.

nedelja, 27. September 2020

Dr. Milan Zver: EU se mora soočiti s problemom ilegalnih migracij, pri čemer mora zmanjševati njihovo število

Preteklo sredo je Evropska komisija v Bruslju razgrnila migracijski pakt, do katerega pa so številne države zadržane. Po njihovem mnenju prinaša veliko sprememb, ne pa preboja. Migracije želi zgolj upravljati, ne pa ustaviti migrantov, pojasnjujejo. Evropski poslanec dr.

sreda, 23. September 2020

Dr. Milan Zver čestita ob dnevu slovenskega športa

Na današnji dan, 23. september, letos prvič obeležujemo državni praznik, dan slovenskega športa. Kot so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije, pobudniku novega državnega praznika, 23. september ni le še eden na seznamu slovenskih državnih praznikov.

torek, 22. September 2020

Dr. Milan Zver: Podpiram belorusko demokratično opozicijo v prizadevanjih za demokracijo, svobodo in pravičnost.

Beloruska opozicijska voditeljica Svetlana Tihanovska se je včeraj v Evropskem parlamentu udeležila zasedanja odbora za zunanje zadeve, kjer je spregovorila o zadnjih dogajanjih v Belorusiji.

petek, 18. September 2020

Dr. Milan Zver o evropskem tednu mobilnosti

V tednu med 16. in 22. septembrom poteka evropski teden mobilnosti. Dobro organiziran promet je srce vsake sodobne družbe. V mestih z urejenim prometom je lepše in lažje živeti: tam, kjer vse lepo teče, hitreje in udobneje potujemo, hkrati pa tudi manj onesnažujemo svojo okolico.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.