Nahajate se tukaj

Novice

torek, 29. September 2020

Dr. Milan Zver: Resolucije proti Poljski nisem podprl, ker menim, da se na ta način izvaja linč te države

Pred dobrim tednom je Evropski parlament znova obravnaval Poljsko kot državo, v kateri naj bi prihajalo do resnih kršitev vladavine prava.

nedelja, 27. September 2020

Dr. Milan Zver: EU se mora soočiti s problemom ilegalnih migracij, pri čemer mora zmanjševati njihovo število

Preteklo sredo je Evropska komisija v Bruslju razgrnila migracijski pakt, do katerega pa so številne države zadržane. Po njihovem mnenju prinaša veliko sprememb, ne pa preboja. Migracije želi zgolj upravljati, ne pa ustaviti migrantov, pojasnjujejo. Evropski poslanec dr.

sreda, 23. September 2020

Dr. Milan Zver čestita ob dnevu slovenskega športa

Na današnji dan, 23. september, letos prvič obeležujemo državni praznik, dan slovenskega športa. Kot so zapisali pri Olimpijskem komiteju Slovenije, pobudniku novega državnega praznika, 23. september ni le še eden na seznamu slovenskih državnih praznikov.

torek, 22. September 2020

Dr. Milan Zver: Podpiram belorusko demokratično opozicijo v prizadevanjih za demokracijo, svobodo in pravičnost.

Beloruska opozicijska voditeljica Svetlana Tihanovska se je včeraj v Evropskem parlamentu udeležila zasedanja odbora za zunanje zadeve, kjer je spregovorila o zadnjih dogajanjih v Belorusiji.

petek, 18. September 2020

Dr. Milan Zver o evropskem tednu mobilnosti

V tednu med 16. in 22. septembrom poteka evropski teden mobilnosti. Dobro organiziran promet je srce vsake sodobne družbe. V mestih z urejenim prometom je lepše in lažje živeti: tam, kjer vse lepo teče, hitreje in udobneje potujemo, hkrati pa tudi manj onesnažujemo svojo okolico.

Strani