Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: "To je nezaslišan poseg v delovanje stranke"

"Skupino ELS sem obvestil o tem, da je sodnica želela zapleniti strežnik SDS," je med drugim povedal v tradicionalni oddaji na TOP TV.

Na vprašanje o preiskavi na sedežu SDS in v Državnem zboru je dejal: "Svojim kolegom smo pojasnili, kaj se je zgodilo. Obvestili smo poslansko skupino Evropske ljudske stranke in tudi drugo javnost, da je sodnica je želela zapleniti strežnik SDS," je pojasnil. "To je nezaslišan poseg v delovanje stranke, hkrati pa tu vidim še en problem. To, da organi vstopijo v parlament, je nezaslišano in to lahko pomeni zlorabo represivnih organov v politične namene," je bil jasen. 

Glede ugibanj o nastanku t.i. "mini-Schengna" pa je povedal, da gre vsa evropska zakonodaja, ki se sprejema, na roko Sloveniji. "Evropska komisija je predstavila nov zakonodajni sveženj, s katerim se predlaga skupna obmejna in obalna straža. EU bo prevzela nase odgovornost za čuvanje schengenske meje, to pa je za Slovenijo dobro, saj slovenska vlada ni sposobna zavarovati meje," je povedal. Po njegovem t.i. "mini-Schengna" ne bo.