Nahajate se tukaj

Slovenski in hrvaški poslanci Evropske ljudske stranke obiskali Nuklearno elektrarno Krško

Delegaciji pod vodstvom dr. Milana Zvera in Dubravke Šuica (HDZ/EPP) sta se seznanili z njenim delovanjem in načrti za prihodnost.

Srečanja, ki je potekalo v petek, 5. februarja, so se udeležili vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu dr. Milan Zver ter poslanca Romana Tomc in Franc Bogovič. Hrvaško delegacijo je vodila Dubravka Šuica (HDZ/EPP), njeni člani pa so bili Andrej Plenković (HDZ/EPP), Davor Ivo Stier (HDZ/EPP), Ivana Maletić (HDZ/EPP) in Marijana Petir (HSS/EPP).

Dr. Milan Zver je v izjavi po ogledu elektrarne pozdravil dobro sodelovanje s hrvaškimi kolegi v evropskem parlamentu. "Če bi slovenska in hrvaška vlada tako dobro sodelovali kot mi v Evropski ljudski stranki, potem med državama ne bi imeli težav," je dejal. Hkrati je opozoril, da lahko evropski poslanci pomagajo svojima državama pri reševanju odprtih vprašanj. "Sicer pa je po današnjem obisku krška nuklearka dobila novega prijatelja," je še dejal.

Vodja hrvaške delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu poslanka Dubravka Šuica je poudarila, da je Nek dober primer sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško. Z novo hrvaško vlado je napovedala še boljše sodelovanje, zato pričakuje "novo smer, novo pot in boljše odnose pri reševanju različnih vprašanj od migracijske politike do arbitraže," je dejala.

Delegacija evropskih poslancev se je v Nek srečala s predsednikom uprave g. Stanetom Rožmanom, s članom uprave g. Hrvojem Perharićem, direktorjem Agencije za radioaktivne odpadke - ARAO dr. Tomažem Žagarjem, podpredsednikom nadzornega sveta Neka Martinom Novšakom in krškim županom mag. Miranom Stankom.

Srečanje obeh delegacij je potekalo na pobudo poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP).

Foto: Jure Osredkar