Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: "Nihče nam ne bo spreminjal našega načina življenja in osrednjih vrednot"

Evropski parlament je v sredo, 3. februarja, na plenarnem zasedanju v Strasbourgu razpravljal o vprašanju spolnega nadlegovanja in nasilja nad ženskami z nedavnimi napadi v Kölnu.

Vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke in podpredsednik SDS je dejal, da je razprava v dobronamerna. "Njen cilj je, da se stori vse, da se dogodki iz Kölna in mnogih drugih mest v Evropi ne bi več ponovili. Danes je povsem jasno, da to spolno nasilje nad ženskami ni bilo spontano; to je bil organiziran in množičen napad. Napadalec je poslal evropski javnosti sporočilo, kaj si misli o našem sistem vrednot," je dejal.

"Na tej točki moramo biti odločni! Vrniti jim moramo jasno sporočilo: nihče nam ne bo spreminjal našega načina življenja in osrednjih vrednot, med katera sodijo enakost med spoloma, strpnost do drugače verujočih in drugače mislečih," je opozoril. 

Dejal je, da obžaluje, da so mnoge ženske nevladne organizacije ostale neme ob tem groznem dogajanju, nekatere leve organizacije pa so celo poskušale opravičevati ta dogodek s siceršnjim nasiljem nad ženskami v družinah. "Škoda je tudi, da je tudi Evropska agencija za človekove pravice (FRA) zamudila priložnost, da bi rekla bobu bob!" je še dejal dr. Milan Zver.