Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: V SDS vlagamo v razvoj na lokalni ravni

Občinski odbor SDS Gorišnica je danes v gasilsko vaškem domu Gajevci Placerovci pripravil javno tribuno z naslovom Slovenija ni samo Ljubljana. Gosta na javni tribuni sta bila predsednik SDS Janez Janša in poslanec evropskega parlamenta dr. Milan Zver.

"Vedno, ko je Slovenska demokratska stranka na oblasti, delamo na decentralizaciji Slovenije, medtem ko Robert Golob in slovenska vlada trenutno delata vse v smeri centralizacije. V Slovenski demokratski stranki bomo vedno vlagali v razvoj na lokalni ravni, ne pa na krepitev moči Ljubljane," je uvodoma poudaril dr. Milan Zver.
Ko je bilo govora o migracijah, je dr. Zver izpostavil, da bi evropska politika morala zaustavljati migrantske valove, ne pa pripravljati dokumente o upravljanju migracij, integraciji in asimilaciji. "Ilegalni migranti bi morali prevzeti naše navade, naš jezik, ne pa, da se gre dvostransko integracijo in da se morajo slovenski otroci učiti, na primer, albanskega jezika v šolah," je bil jasen poslanec.

Glede sodelovanja na evropskih volitvah in preteklih uspehih, je poslanec dejal, da je izmed vseh slovenskih evropskih poslancev nosil finančno ovrednoteno najtežje funkcije. "Ne le za program Erasmus+, kjer smo podvojili finance, bil sem poročevalec tudi za skrbniške sklade, kjer govorimo o 80 milijard evrih,"je povedal poslanec in dodal, da se s pomočjo skrbniških skladov skrbi za podporo tretjim državam in Afriki. "Tam smo gradili šole, zdravstveno oskrbo, da ljudje ne bi prihajali v Evropo iskati boljšega načina življenja. Evropa kar precej financira in s tem preprečuje uvoz novih migrantov," je povedal poslanec.

Poudaril je tudi, da bodo letošnje evropske volitve prelomne. "V tem mandatu so evropske institucije naredile ogromno napak, zlasti s krovnim programom Fit for 55, ki ga je pripravil socialist Timmermans, ki sovraži kmetijstvo, kmeta, gospodarstvo – avtomobilsko industrijo, ki je srčika gospodarstva. Ursula von der Leyen pa je vse to podpirala," je dejal dr. Zver. Po njegovih besedah oseba, ki je kriva za stranpoti v tem mandatu z vsemi evropskimi institucijami, ne more voditi še enega mandata, da bi popravila stvari. "Priti mora drug človek z drugačnim pristopom," je ocenil dr. Zver. Prav tako je mnenja, da smo v Evropi postali veliko bolj ranljivi kot smo bili pred 10 leti. 

"Zgodila se je finančna kriza, terorizem, migracije, brexit, pa še streljamo se v koleno s predlogi, ki jih Evropska komisija sprejema, kot recimo program Fit for 55. Kdorkoli bo izvoljen v Evropski parlament bo moral biti glasen in se boriti za to, da evrokrati ne bodo terjali česa, kar ne bi smeli. Tudi Vera Jourova, podpredsednica Evropske komisije, komisarka za transparentnost, je prikrivala dokumente, s katerimi sem želel dokazati, da je nezakonito vplivala na zakonodajni proces. Zgodba še ni končana, šel bom na evropsko sodišče in predstavil argumente," je še povedal poslanec. 
Nenazadnje je spregovoril tudi o mladih in politiki. "Znana je raziskava med mladimi, da 82% mladih Belgijcev meni, da njihov glas na volitvah šteje, medtem ko enako meni le 23% mladih Slovencev. Ne moremo za vse to kriviti šolski sistem, tudi družine smo odgovorne, da prepričamo mlade, ki imajo volilno pravico, da gredo na volitve," je še povedal poslanec.