Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: "Naj nas Božje vstajenje navda z močjo in blagoslovom, da bi si povrnili upe, ki smo jih imeli ob osvobajanju pred četrt stoletja!"

"Vsem ljudem dobre volje, našim rojakom v zamejstvu in vsem, ki ste si svoj dom ustvarili tam daleč po svetu, ob prazniku Kristusovega vstajenja želim blagoslovljene in globoko doživete velikonočne praznike," v velikonočnem voščilu želi dr. Milan Zver.

Drage Slovenke in Slovenci, bratje in sestre v Kristusu!

V času praznika velike noči se prepletajo bolj ali manj veseli trenutki, tako kot v našem vsakdanjem življenju. Kristjani se v tem obdobju spominjamo po eni strani žalostnih dogodkov, ki so privedli do Jezusove smrti, obenem pa tudi njegovega čudežnega vstajenja od mrtvih. Iz žalosti se je rodil čudež, ki je dal upanje ljudem pred dva tisoč leti in ki daje upanje milijardam ljudi po vsem svetu še danes.

Zarja velikonočnega jutra naj nas vedno znova navda z upanjem, da je življenje močnejše od smrti, ljubezen močnejša od sovraštva. To upanje daje smisel in pogum, da z vedrim pogledom zremo v prihodnost in že sedanji trenutek živimo v upanju v končno zmago dobrega.

Želim Vam, da bi bili vaši dnevi polni majhnih in velikih čudežev in predvsem, da bi bili polni veselja, upanja in zaupanja. Naj nas Božje vstajenje navda z močjo in blagoslovom, da bi si povrnili upe, ki smo jih imeli ob osvobajanju pred četrt stoletja, naj ponovno pride k nam tudi politična pomlad!

Vsem ljudem dobre volje, našim rojakom v zamejstvu in vsem, ki ste si svoj dom ustvarili tam daleč po svetu, ob prazniku Kristusovega vstajenja želim blagoslovljene in globoko doživete velikonočne praznike!