Nahajate se tukaj

Poslančev dnevnik: Evropski parlament, srce demokracije v Evropski uniji

Spoštovani mladi,

obeta se nam zanimiva pomlad. Namreč v celotni Evropski uniji bodo od maja dalje potekale kampanje za volitve poslank in poslancev za Evropski parlament. Gre za pomembne volitve, česar bi se morali zavedati vsi. Evropski parlament namreč predstavlja srce demokracije v Evropski uniji, kjer se odločitve sprejemajo v imenu vseh državljanov. Mladi ste ključni del družbe, ki oblikuje prihodnost, zato je vaša udeležba in glasovanje na volitvah pomembno tudi v luči  zagotavljanja pravičnega in reprezentativnega političnega sistema.

Mladi imate enako pravico kot vsi ostali državljani, da vplivate na politične odločitve, ki oblikujejo evropsko prihodnost. Kako zelo pomembno je, kdo je tisti, ki zastopa glas Slovenk in Slovencev v parlamentu pa pove dejstvo, da politične odločitve, ki jih v Evropskem parlamentu sprejemamo, neposredno vplivajo na življenja vseh, najsi gre za odločitve na področju okoljskih politik, kmetijstva, izobraževanja, zaposlovanja, sociale, zunanjih zadev, varnosti. 

Sam sem ponosen na to, da je prav zaradi mojih vztrajnih prizadevanj program Erasmus+ dobil dvakratno povečanje proračuna na nekaj več kot 26 milijard EUR za obdobje 2021-2027, kar pomeni tudi več možnosti za aktivno participacijo in krepitev kompetenc mladih.

Spoštovani mladi,

funkcijo evropskega poslanca lahko opravljaš na dva načina. Govoriš všečno, se v soju žarometov udeležuješ prijetnih prireditev in se s tem pojavljaš tudi v dominantnih medijih ter lestvicah priljubljenosti. Lahko pa izbereš bolj težko in garaško pot, ki ne vodi na lestvice priljubljenosti, pomeni pa velike premike na evropskem političnem parketu. Sam ubiram težjo pot. Vas pa spodbujam, da se informirate, sodelujete v političnih razpravah ter zagotovo izrazite svoj glas na volitvah za Evropski parlament ter podprete tiste, ki premikajo stvari naprej