Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Vstop mladih na trg dela kot prednostna naloga kohezijske politike

"S proračunom več kot 350 milijard evrov za obdobje 2014 - 2020 je bila kohezijska politika glavni naložbeni instrument Evropske unije. Tudi v Sloveniji je kohezijska politika, čeprav preslabo izkoriščena, pravzaprav edini pomembnejši naložbeni vir", je na pomen zmanjševanja razlik v razvitosti med različnimi regijami v EU v torek, 8. septembra, med razpravo s področja kohezijske politike opozoril vodja slovenske delegacije v Evropski ljudski stranki v Evropskem parlamentu

"V zadnjih letih smo s kohezijo znatno ublažili negativne učinke krize, ustvarili na stotine tisoč novih delovnih mest in podjetij", je nadaljeval in dodal, da se EU na tem področju sicer sooča tudi s težavami. "Izzivi, kot so zaostanki z izplačili, strukturne zamude pri začetku izvajanja novega programskega obdobja, nizka absorpcija sredstev v nekaterih državah članicah niso zanemarljivi, vendar so rešljivi."

"Spodbujanje vključevanja mladih na trg dela mora ostati prednostna naloga kohezijske politike. Brez učinkovitega sodelovanja med izobraževalnimi ustanovami in akterji na trgu dela ne bo mogoče odpraviti visoke stopnje brezposelnosti mladih diplomantov v EU", je zaključil evropski poslanec.