Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: "Vlada ni učinkovita"

Vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu in podpredsednik SDS je bil 1. aprila 2015 gost oddaje "Sreda v sredo« na TOP TV.

V pogovoru z Borisom Cipotom je poudaril, da ima vlada velike težave z upravljanjem z državo. "Vlada ni učinkovita," je dejal. "Raven kvalitete ministrov se iz vlade v vlado niža, ministrsko funkcijo opravljajo kandidati, ki svoji nalogi niso kos," je povedal. "Slovenija bi hitro prišla na zeleno vejo, če bi vlada Janeza Janše nadaljevala svoje delo," je poudaril.

"Privatizacija je edina garancija, da nam nevidna omrežja ne bodo vladala tudi v prihodnje," je dejal, o aferi Vebergate pa: "Verjetno še nikoli ni bilo tako direktne zlorabe Obveščevalno varnostne službe na ministrstvu za obrambo v politične namene kot v tem primeru."

O svoji ministrski vlogi med leti 2004 in 2008 pa je dr. Milan Zver povedal, da "smo v tem času uspešno postavili projekt Nordijski center Planica, prenovili mariborski štadion Ljudski vrt, postavili tekaški center na Rogli ter blejski veslaški center in biatlonski center Pokljuka."