Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: "Predsednik vlade slabo vodi vlado"

"Vlada se ukvarja samo s sabo, namesto da bi se ukvarjala s ključnimi projekti, ki jih Slovenija nujno potrebuje," je v četrtek, 2. aprila, v oddaji Epilog na POP TV dejal podpredsednik SDS in vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu dr. Milan Zver.

"Slovenija je že imela veliko kriz v novejši zgodovini, ampak ta je pa ena najhujših," je ocenil slabo delo Cerarjeve vlade. "V relativno kratkem obdobju te vlade se kar ena tretjina članov vlade zamenja oziroma mora odstopiti. To je znak politične krize," je dejal. Po njegovem je eden izmed razlogov za krizo ta, da se nenehno ustanavljajo nove stranke. "V stabilnih demokracijah ljudje običajno volijo gotove stvari. Ne tvegajo in ne kupujejo mačka v žaklju," je bil jasen. "Problem slovenskega političnega prostora je, da nimamo stabilnih strank, ki bi dalj časa opravljala eno od temeljev poslanstev in to je priprava kadra za vodenje države," je povedal.

"Predsednik vlade slabo vodi vlado. Vlada se ukvarja samo s sabo, namesto, da bi se ukvarjala s ključnimi projekti, ki jih Slovenija nujno potrebuje," je dejal. "Nisem optimist, da bo ta vlada v taki sestavi delovala še dolgo," je pojasnil. "Slovenija potrebuje realno alternativo in nekatere stranke bi jo lahko tudi v prihodnje oblikovale," je poudaril.

"V Slovenski demokratski stranki nismo veseli zaradi te krize, nismo zadovoljni zaradi tega, kar nastaja, ampak nas skrbi," je še dejal. "Očitno nas bolj skrbi kot nekatere člane vlade in to ni dobro, saj na koncu vedno ta kratko potegnejo državljani," je med drugim povedal podpredsednik SDS dr. Milan Zver.

Celotno oddajo si lahko ogledate tukaj.