Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver v Radencih: SDS je bila vedno povezovalna stranka

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je včeraj, po druženju s člani in članicami na Ptuju, udeležil tudi slavnostne akademije v organizaciji pomurske regijske koordinacije SDS, s katero so obeležili in počastili 30. obletnico stranke SDS.

Dr. Milan Zver je uvodoma spregovoril o bogati zgodovini stranke, ki jo je sicer opisal tudi v svoji najnovejši knjigi 30 let zvestobe Sloveniji, nato pa je več besed namenil tokratnim evropskim volitvam. V zadnjem letu je stranka zmagala na državnozborskih in lokalnih volitvah in dodal, da lahko stranka še tretjič zmaga na evropskih volitvah. Ob tem je spomnil, da je situacija danes drugačna kot pri predhodnih volitvah za Evropski parlament. »Zmage na evropskih volitvah prej so bile lahke, kampanje skoraj niso bile opazne,« je dejal dr. Zver in ob tem dodal, da si »leve stranke si na vsak način želijo odpraviti odpraviti demokratični manko, ki ga imajo. Imamo vlado, ki je sestavljena iz poražencev in potrebujejo nek uspeh,« je dejal dr. Milan Zver. Ob tem je spomnil na izključevalnost levih strank in na povezovalnost SDS. »Od portoroškega kongresa naprej smo bili vedno odprti za sodelovanje z vsemi, ki jim je mar za Slovenijo,« je spomnil dr. Zver, ki je opozoril tudi na tokratno povezovalnost ob oblikovanju skupne liste s SLS za tokratne evropske volitve.

Nato je spregovoril tudi o izseljevanju mladih iz naše države. »V zadnjih 10 letih je več kot 50.000 mladih šlo v tujino s trebuhom za kruhom, ker jim doma nismo ustvarili ugodnih poslovnih in življenjskih okoliščin,« je dejal evropski poslanec. Ob tem je dejal, da je vendarle optimist in da verjame, da se bo klima spremenila kot se je leta 2004, ko je na državnozborskih volitvah zmagala stranka SDS in Slovenijo popeljala v boljši jutri. »V enem samem mandatu so se plače povečale za četrtino, gospodarska rast je bila visoka, ujeli smo povprečje Evropske unije,« je prvi mandat vlade Janeza Janše opisal dr. Zver.

Evropski poslanec je še povedal, da je Slovenija po črpanju evropskih sredstev na samem repu vseh držav članic EU. »Črpanje evropskih sredstev se lahko nameni tudi za nova delovna mesta in predstavlja tudi svež denar za naše gospodarstvo,« je dejal dr. Zver.

Nenazadnje je spregovoril še o enem ključnem problemu Evropske unije, to pa je varnost. »V Evropski ljudski stranki imamo pravi odgovor na ta izziv in ga tudi že izvršujemo. V prihajajočih letih bomo zagotovili 10.000 ljudi, ki bodo zavarovali zunanjo mejo Evropske unije. Le pod tem pogojem bomo lahko ohranili odprte notranje meje in prost pretok blaga ter storitev,« je poudaril evropski poslanec in izpostavil tudi sodelovanje varnostnih služb v povezavi z izmenjevanjem podatkov.

»S programom Erasmus+, ki mu namenjamo več sredstev, pa bomo povečali potenciali za mlade, za starejše in nasploh za celotno družbo,« je povedal dr. Zver, ki je tudi glavni poročevalec za omenjeni program in ki mu je uspelo sredstva za ta program iz 15 milijard povečati na 45 milijard.