Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver v Lenartu: Letošnje evropske volitve bodo prelomne

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je včeraj kot osrednji govornik udeležil dveh dogodkov, na katerih so se srečali člani, članice in simpatizerji ter simpatizerke stranke SDS. Prvi se je odvijal v Lenartu, kjer so se zbrali člani Ptujske regijske koordinacije SDS v sodelovanju z občinskimi odbori iz Slovenskih goric. V popoldanskem času pa je v Radencih s slavnostno akademijo sledilo praznovanje 30. obletnice SDS.

Na regijskem srečanju stranke SDS v Lenartu, ki je potekalo v domoljubnem spomladanskem vzdušju, pester kulturno pevski program niso spremljale samo lepe slovenske pesmi, ampak tudi športne aktivnosti. Poslanca Jožef Lenart in Marjan Pojbič sta pokazala svoje spretnosti v nogometu, medtem ko sta se evropski poslanec dr. Milan Zver in Alja Domjan preizkusila v ruskem kegljanju.

V Lenartu je dr. Milan Zver uvodoma spomnil na pretekle evropske volitve, ki so vedno kar nekako šle mimo nas. »Kljub temu smo vedno dosegli zmagovit mandat, čeprav smo v kampanjo investirali malo denarja,« je dejal dr. Zver in dodal, da ne smemo dovoliti, da bi na teh volitvah zmagala LMŠ, ki ogromno napora vlaga v tokratne volitve. »Premier je praktično izgubil vse volitve doslej in napoveduje se mu še en neuspeh, ker vladajoči nimajo dovolj legitimitete,« je napore, ki jih leve stranke vlagajo v tokratne volitve opisal dr. Zver. Ob tem je izpostavil, da imamo zaradi tega pri nas demokratični deficit in dodal, da se nikjer v Evropi ne bi moglo zgoditi, da stranka, ki je tako močno zmagala na državnozborskih volitvah kot SDS, ne bi vzpostavila vlade. »Tako pa nam vladajo poraženci in reciklirana vlada,« je opozoril dr. Zver in dodal, da se tega v demokratičnem svetu ne razume.  Nato je izpostavil prepričanje, da bomo v SDS na evropskih volitvah zagotovo zmagali tretjič zaporedoma. Poudaril je, da ima SDS močno, skupaj z SLS koalicijsko listo kandidatov. »Imamo dobre kandidate, že preizkušene, na njej ni novih obrazov. Tisti, ki bodo volili našo listo, ne bodo dobili mačka v žaklju. SDS ima velik ugled na evropski ravni in tudi širše. Imamo podpredsednika svetovne zveze demokratičnih strank, smo ugledni člani tudi v okviru Evropske ljudske stranke,« je opisal dr. Zver in poudaril, da ker se pričakuje večja volilna udeležba, morajo tudi ljudje v večjem številu glasovati za SDS. »Brez vas seveda ne bo šlo. Vse je odvisno od vas, volivcev,« je še dejal dr. Zver.

V nadaljevanju je evropski poslanec opozoril na prelomnost in pomembnost letošnjih evropskih volitev. »Danes je možen scenarij, da bi Evropska unija razpadla, še posebej v kolikor bodo v Evropski parlament prišle radikalne leve in desne stranke,« je dejal evropski poslanec. Ob tem je poudaril, da Evropska ljudska stranka ima rešitve za konkretne izzive, glede varnosti, obrambe ipd. »Zaščitili bomo obrambo sposobnost Evropske unije s tem, da se bo oblikovala evropska armada, ki ne bo posegala v pristojnosti nacionalnih vojsk,« je dejal evropski poslanec in dodal, da so evropske države bile večkrat tudi tarče kibernetskih napadov. »Zato bomo oblikovali tudi kibernetsko vojsko, ki bo takšne napade preprečevala,« je poudaril evropski poslanec in dodal, da se bodo popolnile tudi strukture, ki nadzirajo zunanje meje. »To je ključno za notranjo varnost in za odprtost notranjih meja, kajti ta hip imamo šest držav, ki postavljajo policijo na meje. To ni dobro. Evropska unija je znana po prostem pretoku in ne bi bilo dobro, da se notranje meje ponovno vzpostavijo,« je dejal evropski poslanec. Ob tem je opozoril, da si leve politične stranke želijo centralistično Evropo, z močnim Brusljem in birokracijo, ki bo nadzirala države članice, kakor tudi njeno prebivalstvo: »Tega ne smemo dovoliti, kajti Evropa mora sloneti na močnih, suverenih in avtonomnih državah. Če bomo imeli šibke države, Evropa ne bo močna,« je zaključil dr. Zver.