Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Slovenska demokratska stranka je enotna in močno povezana

Evropski poslanec SDS dr. Milan Zver se je danes udeležil srečanja članov in članic ter simpatizerk in simpatizerjev SDS v Bovcu, kjer je zbrane tudi nagovoril.

Kot je povedal v svojem nagovoru, se večkrat, kadar pride na to srečanje, spominja začetkov tega druženja.  »Ko smo pred četrt stoletja začeli to druženje, skupaj z družinami, smo stkali neverjetno močne vezi med sabo,« je povedal dr. Zver in dodal, da ko ga sprašujejo o tem, zakaj je SDS tako drugačna od drugih strank, največkrat pove, da je to zato, ker gre za politično stranko, kjer so člani in članice zelo tesno povezani in enotni.

»V začetku 90ih let so glavni mediji poročali, da morajo biti stranke navznotraj pluralne, da so frakcije v stranki nekaj dobrega, in to resnico so nekateri konkurenti vzeli resno, med njimi SKD in LDS in obe stranki sta do danes propadli,« je povedal dr. Zver in dodal, da člane SDS ne druži interes, ne slast po oblasti, niti kakšni materialni razlogi, temveč »nas družijo vrednote in cilji, ki smo si jih skupaj zastavili in to je tisto, kar je delalo našo stranko vedno močno.«. Po njegovih besedah, bomo, če bomo dovolj enotni, in ne razdeljeni, v prihodnosti tudi ponovno prevzeli odgovornost za vodenje naše države.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Dr. Zver je tudi dejal, da so trenutno na evropski ravni dogajajo nekatere težave, predvsem zaradi demokratičnega manjka. »Nekateri, zlasti levica, hoče imeti kar preslikan volilni sistem iz nacionalnih parlamentov,« je poudaril evropski poslanec, ki je prepričan, da se bo tudi zaradi teženj levice po spremembi volilnega sistema v tem mandatu treba boriti predvsem za to, da bo EU ostala takšna kot je ter da bo slovenski narod imel svoje mesto v procesu odločanja na evropski ravni.

Zbranim se je zahvalil za podporo in za zmago na evropskih volitvah.  »Vse naše zmage bodo v prihodnosti prinesle, da bomo oblikovali vlado in sprejeli odgovornost za razvoj Slovenije. Edino tako bo Slovenija lahko popolno izrabila resurse za svoj razvoj, kajti leve vlade tega ne znajo izrabiti,« je zaključil evropski poslanec.