Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver na srečanju z volivkami in volivci v Ljubljani

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil danes na srečanju s članicami in člani Slovenske demokratske stranke in simpatizerji v Ljubljani, kjer je zbrane tudi nagovoril.

Kot je uvodoma dejal, je lepo videti toliko zbranih v Ljubljani. Spomnil je na moč Slovenske demokratske stranke v Ljubljani in izrazil prepričanje, da bo SDS ponovno spet močna. "Po našem zlatem obdobju se je do danes v Ljubljani zgodilo marsikaj. Predvsem so v Ljubljani veliko težji pogoji političnega bojevanja, ampak vredno je poizkusiti in zmagati," je povedal poslanec,

Nadaljeval je z nizanjem nekaterih dosežkov v času, ko je bil evropski poslanec. "V prejšnjem mandatu mi je uspelo veliko in na to sem ponosen. Vesel sem, da smo uspeli izpogajati podvojitev proračuna za Erasmus+, poimenovati dvorano v Evropskem parlamentu po dr. Jožetu Pučniku," je naštel in nadaljeval: "Na področju skrbniških skladov pošiljamo pomoč tretjim državam, zato da ilegalni migranti ne bi prihajali v Slovenijo, prizadevam si tudi, da države prejemnice te pomoči spoštujejo dogovore z EU." Omenil je še svojo borbo za demokracijo in svobodo v Iranu  zaradi katere je bil uvrščen na iransko črno listo teroristov. "Uspelo mi je razkrinkati politično intervencijo komisarke Vere Jourove v Sloveniji in ta boj se bo nadaljeval. Veliko je bilo narejenega, a še več nas čaka," je povedal poslanec.

Po njegovih besedah bo treba najprej popraviti napake, ki so jih naredili v zadnjem mandatu. "Naša opozorila so bila prešibka, ker nas je bilo premalo," je bil jasen poslanec. Prepričan je, da bi bilo treba spremeniti program Fit for 55, ki se lepo sliši, a ima uničujoč vpliv na stanje evropskega gospodarstva in kmetijstva. "Teh programov se moramo znebiti čim prej, zato potrebujemo normalno desno sredino. Žal smo v Evropi doslej preveč odpirali vrata na levo in jih moramo začeti odpirati na desno.  Čas je ugoden in potrebno je zmagati zaradi naših otrok, vnukov in naše prihodnosti," je bil odločen poslanec dr. Milan Zver.