Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver na srečanju z volivkami in volivci na Gorenjskem

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil danes na srečanju s članicami in člani Slovenske demokratske stranke in simpatizerji na Gorenjskem, kjer je zbrane tudi nagovoril.

Uvodoma je dejal, da poslanci, ki so že delovali v Evropskem parlamentu vedo, za kaj v evropski politiki gre. "Vemo, kje so bile v preteklosti narejene napake, vemo, da je predsednica Evropske komisije delala napake in da še en mandat ne more ostati, ker tisti, ki je napake naredil, napak ne more popravljati. Potrebujemo močnega, karizmatičnega človeka, ki bo lahko spremenil zaveze EU na področju okolja, kmetijstva, industrije, ki so slabe," je uvodoma povedal poslanec. Nadaljeval je: "Si lahko zamislite, da skupina politikov sprejme razvojni plan, ki je proti kmetom, ki prepričuje, da je sintetično meso boljše kot običajno meso, da je avto na bencin ali diesel slab? Zaradi vsega tega smo postali manj konkurenčni v svetu." "Če bi imeli boljšo sestavo parlamenta, boljšo komisijo, bi stvari lahko popravljali. Kar je dobro je, da trenutno premik kaže na desno. Če bomo lahko oblikovali bolj desno evropsko komisjo, ki bo znala delovati bolj spretno in pametno, bo to dobro za vse nas," je prepričan poslanec..

"Imamo zelo dobro ekipo, ki bo zagotovo zmagala na evropskih volitvah, vprašanje je samo, ali s tremi ali štirimi kandidati," je povedal poslanec in pozval vse zbrane naj naredijo čimveč, da bodo prepričali ljudi, da gredo na evropske volitve.  "Levica ima svoje interese v Beogradu, Teheranu, Moskvi. Mi pa vemo, da je Evropa tista, kamor sodi Slovenija. Kajti za Slovenijo ni druge alternative, kot je Evropa. Še nikoli nismo živeli v boljšem okolju kot je Evropa in ne smemo dopustiti, da bi levica prevzela Evropo in še naprej delala napake," je povedal poslanec. Dodal je še: "Če desna sredina izgubi na  tokratnih volitvah, bo Evropa imela velike težave sama s sabo. Lahko se zgodi, da bo začela pokati po šivih, kot je Jugoslavija, in če bo temu tako, Slovenija alternative ne bo imela."

"EU moramo narediti bolj demokratično in bolj pošteno," je prepričan poslanec, ki je omenil tudi, da bi morali glede komisarja, ki v komisiji zastopa Slovenijo, spremeniti pravila. "Ne more biti komisar kar vsak, ki ga nekdo določi v neki državi. Na primer, da se Golob spomni in nekoga pošlje v Bruselj za komisarja. To ni dovolj, če hočeš branit slovenske nacionalne interese, bi se moral stehtati na volitvah," je prepričan poslanec.

Dr. Zver je svoj nagovor zaključil z besedami, da je "SDS najbolj vidna in najbolj spoštovana politična sila v Evropi in tudi v mednarodnih odnosih. Naj tako ostane tudi po teh volitvah."