Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: »Današnji rezultat je znanilec političnih sprememb.«

Nosilec liste SDS za volitve v Evropski parlament dr. Milan Zver je v prvem odzivu po zaključku glasovanja komentiral rezultate vzporednih volitev, po katerih naj bi zmagala Slovenska demokratska stranka. Zahvalil se je vsem volivkam in volivcem, posebej tistim, ki so svoj glas oddali za SDS.

Pohvalil je obe pomladni listi, »ker smo ves čas kampanje izkazovali proevropsko usmerjenost in sem vesel, da je volilno telo to nagradilo. Medtem ko so naši konkurenti na levici ubrali drugačno pot, poudarjali so evroskepticizem ali celo evrofobijo, in na ta način niso uspeli privabiti volilnega telesa na volišče.« Tudi to je po njegovem mnenju eden izmed razlogov za nekoliko nižjo volilno udeležbo. Ta je po njegovih besedah »zaušnica tako medijem kot politiki. Takšne zaušnice ni bilo v stabilnih demokracijah v zahodni Evropi, kjer je udeležba bistveno večja.«

»To bo že naša druga zmaga na volitvah v Evropski parlament in skupaj z listo NSi-SLS bomo tokrat dobili še en mandat, kar bo zagotovo pozitivno vplivalo na razmerje sil v Evropskem parlamentu,« je dejal dr. Milan Zver. Izrazil je prepričanje, da bo danes slavila tudi Evropska ljudska stranka ter da bo Jean-Claude Juncker postal predsednik Evropske komisije.

Dr. Milan Zver še meni, da je današnji rezultat znanilec političnih sprememb, s katerim je vlada dobila veliko nezaupnico. »Želim si, da je to začetek udejanjanja Majniške deklaracije 2014,« je poudaril.