Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver čestital Primožu Rogliču za olimpijsko odličje

Primož Roglič je letošnjo kolesarsko sezono začel z željo, da osvoji Dirko po Franciji, a po padcu in odstopu so se njegove sanje razblinile. Na olimpijskhi igrah pa je kot feniks vstal iz pepela in postal olimpijski prvak v kronometru!

Po sobotni cestni dirki je Roglič sicer priznal, da je imel že na startu krče. Njegova predstava ni bila idealna, na kronometru pa je bil odločen, da pokaže vse, kar zna. Na startu je bil izjemno osredotočen, z mislimi le pri nastopu. Na njegovem obrazu je bilo videti, da na dirke nikoli ne gre zgolj sodelovati, ampak vedno cilja na najvišja mesta. Odlično je razporedil svoje moči, saj je vodil na vseh vmesnih časih, edina izjema je bila prva točka na 10. kilometru, kjer je za dobre pol sekunde zaostajal za Filippom Ganno. Še po prvem krogu in polovici proge (na 22. kilometru) je razlika do petega mesta znašala le deset sekund, v drugem krogu pa je zasavski orel razprl krila, poletel v svojo stratosfero in priletel na najvišjo stopničko! Prav vse tekmece je pustil za sabo z več kot minuto zaostanka!

Evropski poslanec dr. Milan Zver je kolesarskemu asu čestital za olimpijsko odličje. Na družbenem omrežju je zapisal: “Per aspera ad astra”. Po nesrečnem padcu in poškodbi na Le Tour de France je prikolesaril na sam vrh Olimpa. Iskrene čestitke! #prekotrnjadozvezd #imamoto #imamotokio #ifeelSlovenia #TeamSlovenia"