Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Moj delež, pri tem, kar je SDS danes, je precejšen

V soboto je po tradicionalnem srečanju lokalnih in mestnih odborov SDS v Bovcu potekala ustanovna seja sveta SDS, na kateri so izvolili tri podpredsednike stranke, in sicer Romano Tomc, Jelko Godec in Aleša Hojsa. Izpopolnili so tudi izvršilni odbor, za predsednika sveta SDS pa je bil ponovno izvoljen dr. Anže Logar.

Evropski poslanec dr. Milan Zver je za časnik Večer ob vprašanjih glede zasedbe podpredsedniških mest v stranki pojasnil, da je sam bil že dolga leta podpredsednik SDS in da je prav, da se kdaj kakšne stvari zamenjajo. Ob tem v luči omenjenih sprememb ocenjuje, da je v SDS v zadnjem obdobju prišlo do pomladitve oziroma menjave generacij. "To se vidi tudi po sestavi izvršilnega odbora stranke. Nobene velike zgodbe ni tukaj zadaj, kot se je malo namigovalo, ampak je bila to moja suverena odločitev," je pojasnil dr. Zver. Na vprašanje, ali se je o tem pogovarjal s predsednikom vlade Janezom Janšo, je dr. Milan Zver odvrnil, da ne bi rad govoril o podrobnostih, je pa ob tem zanikal, da bi odhajal iz stranke, ki ji je leta dajal velik pečat. "Ne, kje pa. To stranko sem delal sam in pa še kakšen član iz ožjega kroga starejše generacije. Moj delež, pri tem, kar je ta stranka danes, je precejšen," je povedal dr. Milan Zver.

Na vprašanje, kako bo v prihodnje pomagal stranki, saj v prihodnjem letu sledijo trojne volitve, pa je dr. Zver dejal, da lahko pomaga na sto in en način. "Zlasti v kampanji. Predvsem pa bom stranki poskušal pomagati prek izobraževanja. Zdi se mi pomembno, da imajo stranke tudi think tank organizacije, ki skrbijo za izobraževanje in usposabljanje svojih kadrov. Kje pa se bodo tega naučili, če ne znotraj stranke? SDS je edina stranka pri nas, ki skrbi za to, sebe pa v prihodnosti vidim tudi v tej vlogi," je pojasnil dr. Milan Zver.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec pa je na vprašanja časnika Večer dodatno pojasnil, da je običajno, da je vodja evropskih poslancev tudi podpredsednik stranke in da ne gre za nikakršno posebnost.