Nahajate se tukaj

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je udeležil umestitve novega evangeličanskega škofa

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je udeležil umestitve novega predsedstva Evangeličanske cerkve AV v RS in ostalih cerkvenih delavcev. Za novega evangeličanskega škofa je bil imenovan Leon Novak. Naslednjih šest let bo inšpektor slovenske evangeličanske cerkve Bojan Prosič. Inavguracija je potekala v evangeličanski cerkvi Martina Luthra v Murski Soboti.

Slovesno bogoslužje v evangeličanski cerkvi Martina Lutra v Murski Soboti je potekalo v znamenju sodelovanja in strpnosti. Za to so se zavzeli visoki predstavniki različnih cerkva in države.

Novi škof Leon Novak je v pridigi poudaril, da je tako kot za kapitana ladje tudi za krščansko cerkev pomembna natančna "pomorska karta", ki je Sveto pismo. "Brez branja in upoštevanja svetopisemskih napotkov je krščanska cerkev kot izgubljena ladja na odprtem morju, prepuščena v nemilost morskim tokovom in mogočnim valovom različnih filozofij in ideologij," je povedal Novak.

Ob vprašanjih, ali lahko tudi v 21. stoletju tako neomajno zaupamo Božjemu načrtu in se držimo navtične karte Boga, to je Svetega pisma, ne glede na trende v postmoderni družbi, in ali lahko v času begunske krize in naraščanju nestrpnosti govorimo o pomoči in solidarnosti, pa si je novi škof na koncu pridige odgovoril: "Da, zmoremo in tudi moramo."