Nahajate se tukaj

POZIV NA VOLITVE

Spoštovane državljanke in državljani, drage Slovenke in Slovenci!

V nedeljo se bo zgodil eden od največjih demokratičnih dogodkov na svetu; po volitvah v Indijski nacionalni kongres so volitve v Evropski parlament drugi največji globalni demokratični festival. Dvakrat večji npr. kot so ameriške volitve. Slovenci smo se doslej sramežljivo odzivali. Na prvih volitvah 2004 se nas je udeležilo le 28,35 %, na naslednjih pa le dve stotinki odstotka več. Večkrat so me novinarji in strokovnjaki doma in v tujini vprašali, zakaj se pri nas ljudje ne udeležujejo evropskih volitev v večjem številu. Če odgovorim, da je to povzročilo pomanjkanje demokratične izkušnje, tvegam, da me demantirajo visoki rezultati udeležbe v prav tako postkomunističnih baltskih državah. Nedvomno pa je, da primanjkljaj demokratične izkušnje in kulture vpliva na nižjo udeležbo. Pa tudi kriza je povzročila manjše zaupanje v evropske ustanove. Mislim pa, da dobršen del krivde, da EU še pri mnogih naših ljudeh ni prepoznana kot okolje, v katerem živimo in ki vpliva na nas, nosijo mediji. Ne le, da so bili nesprejemljivo abstinenčni, ko je šlo za evropske teme (zlasti dominantni, kot sta RTV in POP TV), nenehno so širili evroskeptična in celo evrofobna stališča in to kljub temu, da se je skoraj 90 % Slovenk in Slovencev odločilo za vstop Slovenije v EU! Če pa še upoštevamo, da so tudi dominantne leve politične stranke, zlasti SD, protievropsko usmerjene, potem drugačne udeležbe doslej niti ni bilo mogoče pričakovati.

Spoštovani,

tokrat bo moralo biti drugače. Nedeljske volitve so morda najpomembnejše doslej. Sovpadajo s politično krizo v Slovenji. Na nedeljskih volitvah bo treba poleg tega, da določimo ekipo, ki nas bo predstavljala v EU, slovenskim vladajočim strukturam dati jasno sporočilo, da so pogubni za slovenski narod in da Slovenija potrebuje odgovorno in sposobno ekipo, ki bo delala v prid slovenskega naroda. Doma in v tujini. SDS je edina stranka, ki se je potrudila in pripravila program za evropske in nacionalne volitve. Dokazala je odgovornost in sposobnost, da lahko Sloveniji pomaga iz krize ter dokaže, da zmoremo več. Druge stranke se ukvarjajo le z obrazi, so brez vsebine in vizije.

Drage državljanke in državljani, pojdite na volitve in volite stranko, ki zmore – Slovensko demokratsko stranko. Osem! Za  Slovenijo v srcu!!!