Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Zavezništvo SDS+ SLS bo na evropskih volitvah zmagovito

Okoli 3000 članov in simpatizerjev SLS se je danes zbralo na tradicionalnem strankinem taboru v Krškem, ki je bil skoraj v celoti v znamenju bližajočih se volitev v Evropski parlament. Predsednik Marjan Podobnik je v svojem nagovoru zbrane pozval k prevzemu odgovornosti in glasovanju. "Odločamo namreč mi, ne nekdo drug," je dejal. Ker pa SLS in SDS nastopata s skupno kandidatno listo na tokratnih evropskih volitvah, so se tabora udeležili tudi vsi kandidati za Evropski parlament, in sicer nosilec liste dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan. Kandidate SDS je na taboru predstavil Franc Bogovič, tudi nekdanji župan Krškega, zato je dr. Milan Zver nekaj besed namenil predstavitvi še kandidatoma iz liste SLS.

Tako je evropski poslanec dejal, da je s Francem Bogovičem v tem mandatu dobro sodeloval v Evropskem parlamentu na področju skupne kmetijske politike in kohezije oziroma razvoja regij. »Franc Kangler pa ima sposobnost, ki manjka vladi, to je, da zna učinkovito črpati evropska sredstva. Kot župan je vsak cent porabil za razvoj Maribora,« je povedal dr. Zver. 

Ob zaključku nagovora pa je dr. Zver poudaril, da je prepričan v še tretjo zmago na evropskih volitvah, saj je lista, ki sta jo sestavili SDS in SLS izjemno kvalitetna, vsi kandidati, ki so bili danes na taboru predstavljeni pa so kompetentni in strokovni. Evropski poslanec je glede rezultata na evropskih volitvah zelo optimističen: »Prepričan sem, da bo tudi tokrat lista zmagovita, saj smo v SDS in SLS ustvarili zavezništvo, ki je fenomenalna investicija v to, da situacijo v Sloveniji spremenimo. Zavezništvo in sodelovanje lahko namreč naredi veliko več kot vsaka posamezna stranka zase,« je še poudaril dr. Zver.