Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver na protestih v Črnomlju podprl Belokranjce, ki trpijo zaradi nezakonitih migracij

Nosilec skupne liste SDS+SLS dr. Milan Zver se je včeraj udeležil protestnega shoda v Črnomlju, ki ga je organizirala Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini. Na protestu so ljudje vladi Marjana Šarca sporočili, naj zavaruje meje in zaščiti državljane.

Dr. Milan Zver  je v izjavi za medije dejal, da je na shod prišel, ker želi podpreti domačine, ki živijo ob meji, ki ni dovolj varovana. »Slovenski narod je preživel stoletja in tisočletja težke trenutke brez lastne države, torej imamo ohranitveni nagon, ki ga je treba spoštovati in občudovati. Danes, ko imamo svojo državo, pa ljudje živijo brez varnosti. Ti ljudje, ki živijo ob meji ob navalu nezakonitih migrantov niso dovolj zaščiteni in zato smo jih prišli podpreti,« je bil jasen dr. Milan Zver.

V podporo državljankam in državljanom so se shoda v Črnomlju udeležili tudi predsednik SDS Janez Janša, predsednik SLS Marjan Podobnik, Romana Tomc, Patricija Šulin, Alenka Forte, Davorin Kopše, Alja Domjan in Franc Kangler. Na shodu pa so bili tudi poslanke in poslanci SDS Jože Tanko, Jelka Godec, mag. Branko Grims, Franci Kepa, Anja Bah Žibert, Franc Rosec in mag. Karmen Furman.

Nosilec skupne liste SDS+SLS za evropske volitve je na shodu podpisal tudi peticijo, s katero se zahteva, da mora vlada preprečiti nezakonite prehode meje, poskrbeti za varnost ljudi in premoženja, zagotoviti dodatne policiste in po potrebi tudi vojsko na meji, spremeniti azilno zakonodajo ter ustaviti postopke za migrantski center.