Nahajate se tukaj

Evropski poslanec Dr. Milan Zver irskim šolarjem svetoval naj združujejo tradicijo z modernim

Wicklow, 11.maj – 12.maj 2017

Vodja slovenske poslanske skupine v EPP dr. Milan Zver se je udeležil sestanka vodstva EPP v Wicklowu na Irskem. Navzoče sta pozdravila vodja politične skupine EPP Manfred Weber in irski predsednik vlade Enda Kenny. Študijsko srečanje je bilo namenjeno oceni transatlanstkih odnosov in brexitu. V razpravi so sodelovali tudi vrhunski strokovnjaki iz EU in ZDA.

Poslanci EP so obiskali tudi »teren«. Skupaj s skupino je dr. Zver je obiskal kmetijo v okolici Wicklowa. S kmeti so se pogovarjali o izzivih irskega kmetijstva v razmerah izstopanja Združenega kraljestva iz Unije.

Popoldne je delegacija obiskala še srednjo katoliško dekliški kolidž Sv. Marije v Arklowu. Dijakinje so predstavile svoje delo, zlasti kurikulum politika in družba, v okviru katerega med drugim spoznavajo delo evropskih inštitucij. V razpravo se je vključil tudi dr. Zver in pozdravil spoštovanje tradicij na tej šoli ter obenem pozval, naj jo poskušajo na optimalni način povezati z modernim vedenjem in sodobnimi tehnologijami. Še posebej je pohvalil njihov učni načrt.