Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
sreda, 14. November 2018

Dr. Milan Zver s predlogi sprememb poročila odbora TERR zaostruje pogoje za ilegalne migrante in opozarja na IranNLBgate

Včeraj pozno ponoči je posebni odbor o terorizmu, ki je bil oblikovan v Evropskem parlamentu kot odziv na večje število terorističnih napadov po Evropi v preteklih letih, obravnaval poročilo, v katerem predvideva vrsto ukrepov, predlogov in priporočil za države članice v povezavi z učinkovitim...

torek, 13. November 2018

Dr. Milan Zver: »Erasmus+ je prava dodana vrednost Evrope«

 Glavni pogajalec Evropskega parlamenta za program Erasmus+ dr. Milan Zver  je danes na plenarnem zasedanju v Strasbourgu spregovoril o povečanju  proračunskih sredstev za omenjeni program. Dr. Zver se namreč pogaja za  trikratno povečanje sredstev za ta program v prihodnjem finančnem načrtu.

ponedeljek, 5. November 2018

Manfred Weber za varno, povezano in ambiciozno Evropsko unijo

Evropska ljudska stranka se pripravlja na kongres, ki bo potekal 7. in 8. novembra v Helsinkih in na katerem bodo med drugim obravnavali smernice za razvoj digitalne Evrope, pa tudi vizijo prihodnosti Evropske unije glede na spremenjene geostrateške razmere.

petek, 2. November 2018

Dr. Milan Zver: Migracije, ki se dogajajo, niso spontane, temveč organizirane

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil skupaj s še petimi evropskimi poslanci gost oddaje Slovenija in Evropa na TV Slovenija 3.

petek, 26. Oktober 2018

Dr. Zver: Naš cilj je, da se proračun za program Erasmus+ poveča na 45 milijard evrov

Evropski parlament se ob podpori politične skupine Evropske ljudske stranke zavzema za potrojitev proračuna programa Erasmus+ na 45 miljard evrov.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.